Blogin arkisto

Mistä intohimoa elämään?

Keskiviikko 10.9.2014 - Anja Kadziolka

anjakadziolka.jpgOta eteesi iso tyhjä paperi ja piirrä siihen ympyrä jokaiselle asialle mitä teet nyt, oli se sitten yrityksesi tai useampi yritys, harrastus tai yhdistys. Tee miellekartta kaikesta mitä mielessäsi tällä hetkellä on. Kirjoita ja piirrä karttaan elämäsi eri osa-alueet ja ideasi, joita haluaisit toteuttaa.

 

Tarkastele kokonaisuutta, elämääsi, ja mieti oikein kovasti. Aikuisten oikeesti. Purista ajatuksiasi. Ole rehellinen itsellesi. Mitä olet aina halunnut tehdä? Mikä on se juttu, missä tiedät olevasi hyvä? Parempi kuin muut. Sinä tiedät sen, ja ehkä äitisi ja paras ystäväsi. Mikä on ainutlaatuinen lahjasi, jonka käyttäminen tekisi sinusta onnellisen? Huutaako joku ideasi kartalla toteuttamista? Mitä jos tästä löytyisi elämääsi uusi tavoite?

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Anja KAdziolka, unelmista tavoitteiksi, Unelmointi, yrittäjän jaksaminen

Yrittäjän menestysresepti

Keskiviikko 3.9.2014 - Anja Kadziolka

menestysresepti-770x350.jpg

Olen nyt jo monta kertaa lukenut tämän Chad Howsen kattavan listan: ”20 habits that will make you highly successful” ja nyt haluan kääntää sen mietittäväksi myös sinulle. Joitain varmasti ärsyttävän otsikon alta löytyy hyviä pointteja elämään, arvojärjestykseen ja siihen, mitä oikeastaan on menestys. Erityisesti pidän kohdista 1 ja 11. Mutta myös 6, 8 ja 13.

Tässä siis Chad Howsen vinkit suomennettuna. Ja hieman muokattuna.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, menestys, päivärutiini, rutiinit

Oletko aikaoptimisti?

Keskiviikko 27.8.2014 - Anja Kadziolka

aikaoptimisti-770x350.jpg

Yrittäjä-äiti on mestarijonglööri. Hän miettii jatkuvasti, miten saisi enemmän aikaan lyhyemmässä ajassa ja mitä tehtäviä voisi hoitaa samanaikaisesti. Hampaita ei voi pestä samaan aikaan kun juo kahvia, mutta lasta voi pukea samalla kun syö aamiaista, ruokaa voi laittaa samalla kun kirjoittaa ja tyhjentää pyykkikonetta ja puhelimessa voi puhua, no, melkein missä vain. Aika juoksee vauhdilla, itse on juostava kovempaa.

"Aikaoptimisti ehtii hoitaa vielä yhden homman ennen seuraavaa palaveria. Hän on innokas tyyppi, joka saa paljon aikaan.” Gloria 11/2013

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, aikataulutus, optimismi, priorisointi

Mitä jos delegoisit kotityötkin?

Keskiviikko 20.8.2014 - Anja Kadziolka

siivous1-770x350.jpg

Me kaikki mietimme jossain elämämme vaiheessa, mistä saisimme lisää aikaa. Lisää aikaa niin yrityksen kehittämiseen kuin itsemme hoitamiseen, rentoutumiseen, kuntoiluun ja perheen kanssa iloitteluun.

Yrittäjinä saamme vapauden jakaa aikamme juuri niin kuin haluamme, tai niin kuin bisnes vaatii. Ja bisneshän vaatii sitä, mitä itse olemme sen tavoitteiksi määritelleet, eikö? Yritystoiminta etenee juuri niin kuin itse suunnittelemme. Me voimme itse määritellä sen, milloin teemme töitä, milloin vietämme aikaa perheen kanssa ja milloin lepäämme.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Anja Kadziolka, päivärutiini, unelmista tavoitteiksi, yrittäjän jaksaminen

Mitä jos delegoisit kotityötkin?

Keskiviikko 20.8.2014 - Anja Kadziolka

siivous1-770x350.jpg

Me kaikki mietimme jossain elämämme vaiheessa, mistä saisimme lisää aikaa. Lisää aikaa niin yrityksen kehittämiseen kuin itsemme hoitamiseen, rentoutumiseen, kuntoiluun ja perheen kanssa iloitteluun.

Yrittäjinä saamme vapauden jakaa aikamme juuri niin kuin haluamme, tai niin kuin bisnes vaatii. Ja bisneshän vaatii sitä, mitä itse olemme sen tavoitteiksi määritelleet, eikö? Yritystoiminta etenee juuri niin kuin itse suunnittelemme. Me voimme itse määritellä sen, milloin teemme töitä, milloin vietämme aikaa perheen kanssa ja milloin lepäämme.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, päivärutiini, unelmista tavoitteiksi, yrittäjän jaksaminen

Kehu yrittäjä päivässä

Keskiviikko 13.8.2014 - Anja Kadziolka

kehu_yrittaja_paivassa-770x350.jpg

Itsetunto on yksi yrittäjän tärkeimpiä ominaisuuksia – ja kehityskohteita! Itsetuntoon vaikuttaa vahvasti yksi asia, joka on Suomessa yhä retuperällä. Kehuminen. Palautteen antaminen. Sen vaikutus yhteiskuntaamme ja elämäämme on varmasti suurempi, kuin osaamme kuvitellakaan.

”I can live for two months on a good compliment.” Mark Twain

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Anja Kadziolka, kehuminen, itsetunto, luovuus

Minkälainen on hyvä visio ja unelma?

Keskiviikko 6.8.2014 - Anja Kadziolka

dreamdoor.jpg

Miten visioit tulevaisuutesi? Mistä unelmoit? Kysyin sitä jo aiemmin, mutta nyt kun Plannerin valmistuminen lähestyy, tämä kysymys on todella ajankohtainen. Olen havainnut, että suurien unelmien hahmottaminen on monelle vaikeaa. Olemme periaatteessa tyytyväisiä siihen, mitä meillä nyt on, mutta kaikki unelmoivat silti paremmasta taloudellisesta tilanteesta. Onko se riittävä unelma?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, unelmointi, tarpeet, elämänmuutos

17 vinkkiä verkostoitumiseen

Keskiviikko 16.7.2014 - Anja Kadziolka

papukaijat.jpg
Eilen kävin Helsingin nuorten yrittäjien (Hyny) ”verkkareissa” eli verkostoitumisbileissä. Täytyy tunnustaa, että siitä on pitkä aika, kun viimeksi olen aktiivisesti verkostoitunut. Lähdin tilaisuuteen uteliaana ja avoimin mielin. Ilman sen suurempia tavoitteita, kuin rentoutua, nähdä tuttuja ja toivoen löytäväni uusia tuttuja.

Joskus ajattelin, että verkostoitumistilaisuuksissa pitäisi olla myyvä, heittää ytimekkäitä hissipuheita ja markkinoida itseään tehokkaasti. Pyrin kertomaan itsestäni niin monelle kuin ehdin ja jakaa niin monta käyntikorttia kuin pystyin. Toiveena oli löytää uusia asiakkaita, olla tehokas, aktiivinen, myyvä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, verkostoituminen, tilaisuus, vinkit

Verkkosivujen suunnittelu 7 vinkkiä

Keskiviikko 9.7.2014 - Anja Kadziolka

nimet.jpg
Verkkosivujen suunnittelu on jossain vaiheessa jokaisen yrittäjän työlistalla. Tiesitkö, että nykyään sivut voi rakentaa todella helposti itse, eikä siihen tarvitse käyttää useita kuukausia tai jopa vuosia ja tuhansia euroja? Ja että sinun tarvitse jatkaa maksamista vuosi vuodelta uudestaan ja uudestaan?

Ensimmäiset sivuni koodasin itse.

Joidenkin täytyy oppia asiat itse, kantapään kautta. Niin minunkin. Ensimmäiset sivuni koodasin itse. En ole mikään ”nörtti”, joten arvaat varmasti, että aikaa tuhraantui eikä lopputulos ollut kehuttava.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, verkkosivut, bloggaus, verkkostrategia

Miten kalenteri voi helpottaa elämää?

Keskiviikko 2.7.2014 - Anja Kadziolka

anjakadziolka.jpgVuodesta toiseen käyn toiveikkaana kirjakaupassa. Toiveikkaana siitä, että tänä vuonna löytäisin kalenterin, joka olisi sekä kaunis että käytännöllinen. Sellaisen, missä olisi riittävästi tilaa tehtäville ja värikuvitusta — lapsi minussa pyytää. Jotain erilaista, jotain kaunista. Jotain, mikä olisi kiva kaivaa kassista, tuntuisi kivalta käsissä ja houkuttelisi ideointiin ja luonnosteluun. Hyllyissä näen paljon kauniita kansia, mutta osaan jo kokemuksesta varautua pettymykseen. Kalenterin sisältä löydän saman mustavalkoisen bulkkikalenterin, joka ei yllätä eikä houkuttele.

Tänä vuonna on toisin!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, kalenteri, kauneus, planner

Yrittäjän jaksaminen - näin selviät uupumuksesta!

Keskiviikko 25.6.2014 - Anja Kadziolka

anjakadziolka.jpgYrittäjän jaksaminen voi joskus olla hiuskarvan varassa. Jokaiselle ihmiselle tulee elämässään huonoja hetkiä, surkeita päiviä ja suoranaista epäuskoa omaan toimintaan. Loppuunpalamista, masennusta ja uupumista. Kun vauva-aikana yövalvominen oli pahimmillaan ja olin niin väsynyt, että omat käteni eivät tuntuneet omiltani, tiedätte ehkä, äidit: kuin zombi, muistan kertoneeni naapurilleni kävelyllä itku kurkussa, että juuri nyt epäilen joka ikistä päätöstä, jonka olen elämässäni tehnyt. En ollut varma mistään. Onneksi ajan myötä, ja kun pahin valvomisaika oli ohi, löysin taas varmuuteni.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Anja Kadziolka, yrittäjä, yrittäminen, jaksaminen, työssä jaksaminen, uupumus, loppuunpalaminen, ajanhallinta

Näistä tunnistat yrittäjäluonteen

Keskiviikko 18.6.2014 - Anja Kadziolka

anjakadziolka.jpgLöysin mielenkiintoisen Grant Gardonen kirjoittaman artikkelin, jossa kerrotaan 12 yllättävää yrittäjän luonteenpiirrettä, jotka hän on löytänyt tutkittuaan 25 vuotta eri yrittäjiä. Tässä luonteenpiirteet vapaasti käännettynä ja tiivistettynä. Mitä mieltä olet, tunnistatko itsesi? Tai kuinka moni näistä kohdista osuu oikeaan kohdallasi?

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Anja Kadziolka, yrittäminen, yrittäjä, yrittäjäluonne,

Ole oman elämäsi johtaja

Keskiviikko 11.6.2014 - Anja Kadziolka

anjakadziolka.jpgPäivärutiinin suunnittelu voi olla hauskaa, erityisesti jos keskittyy siihen, mikä sen tavoitteena on. Jos noudatat päivärutiiniasi, pystyt keskittymään entistä paremmin tavoitteiden saavuttamiseen. Sanotaan, että menestys syntyy päivärutiineista.

"Either you run the day or the day runs you." Jim Rohn

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, yrittäminen, työpäivä, ajanhallinta, työajanhallinta

Miksi yrittäminen on luovaa työtä?

Keskiviikko 4.6.2014 - Anja Kadziolka

anjakadziolka.jpgJoskus nuorempana ajattelin, että luovuus on jotain niin ihmeellistä, että vain harvat saivat siitä puhua. Itsensä luovaksi kutsuminen olisi sama kuin itsensä kauniiksi tai neroksi ylistäminen. Noloa!

Nykyään ajattelen, että kaikki me olemme omalla tavallamme luovia. Luovuus ei tarkoita sitä, että olet hyvä piirtämään tai virtuoosi jonkin soittimen soittamisessa. Luovuus voi näkyä monella tavalla ja sitä on eri asteista. Ja itseään saa ja pitääkin arvostaa, myös ääneen.

Lue lisää »

15 kommenttia . Avainsanat: Anja Kadziolka, luovuus, yrittäminen, ideat, ideointi

Suunnittele tehokas työpäivä

Keskiviikko 28.5.2014 - Anja Kadziolka

anjakadziolka.jpgIhmetteletkö joskus, mihin päivä, viikko tai kuukausi oikein meni ja miten ihmeessä et saanut enemmän aikaan?

Minä mietin, useinkin. Vaikka yrittäjänä minulla ei ole pomoa hengittämässä niskaan tai hoputtavaa kollegaa, joka saisi olon riittämättömäksi, teen sen itselleni. Riitänkö äitinä? Riitänkö yrittäjänä? Voisinko tehdä enemmän asiakkaideni, yhteiskunnan, maailman, ympäristön ja ihmisten hyväksi..? Jos sinulla on joskus vastaavia ajatuksia, tee kuten minä. Huitaise ne pois.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, yrittäminen, ajanhallinta, työ, työajanhallinta

Näin aloitat unelmien toteuttamisen

Keskiviikko 21.5.2014 - Anja Kadziolka

anjakadziolka.jpgMoni yrittäjä haaveilee siitä, että jonain päivänä voisi tehdä tietokoneellaan töitä valkohiekkaisilla rannoilla, riippumatossa Amazonilla tai vaikka purjeveneellä matkaten ympäri maailmaa. Ah, kuvittele mitä elämää!

"Mutta…"

"Mutta kun ei ole rahaa, on lainaa, on perhettä, tämä talo, tuo koira ja kultakalat…" Muttien mukana on pelko siitä, että jos uskaltaakin innostua, toivoa, uskoa, ja sitten putoaakin korkealta. Jotkut sanovat, että unelmien toteuttamisen esteenä on se, että unelma on vain liian pieni. Jos palkinto siis on pieni, nälkä ei ole riittävän iso.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, unelmat, motivaatio, yrittäminen

Mitä jos olisit kone?

Torstai 26.12.2013 - Anja Kadziolka

sekuntielamaablogi.jpgJoskus, kun on paljon tekemistä, voi käydä niin, että unohtaa itsensä. Yrittäessään tehostaa toimintaansa "Mind over body" -menetelmällä ei aina käy niin kuin oli ajatus. Henkisillä voimilla voi buustata suorituskykyä mutta myös musertaa fyysiset voimansa. Kun puskee viimeiseen asti, vaatii itsensä kokoaminen pidemmän ajan.

Vältä ylikuumeneminen ja huolla itseäsi!

Mitä siis, jos ajattelisit olevasi kone, joka ylikuumenee, jos sille ei anna aikaa jäähtyä? Kone, joka tarvitsee öljyämistä, huoltoa ja päivitystä aina silloin tällöin. Jos ajattelisit itseäsi laitteena, joka vain vaatii nämä jutut. Tekisikö se säännöllisestä huoltotyöstä helpompaa? Jos huoltotyöt laiminlyö, voi kone mennä rikki ja huoltotoimenpiteiden sijasta joutuu korjaustöihin. Muista, sinä olet oma huoltomiehesi ja sinun itsesi pitää huolehtia siitä, että polttoainetta lisätään ja käyttömuistia tyhjennetään ajallaan!

Huolto-ohjeet vaihtelevat yksilöllisesti, tässä lista siitä, mitä itse kirjasin ohjeisiini.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, yrittäminen, naisyrittäjät, asenne, asenteet, jaksaminen

Näin yrittäjäkin voi nauttia elämästä

Torstai 19.12.2013 - Anja Kadziolka

sekuntielamaablogi.jpgVuodenajat tuovat vaihtelua kysyntään. Monia, paitsi matkailualaa, hidastaa kesälomakausi. Omalla alallani hiljaisin kausi vuodesta on heinäkuu. Silloin on hyvä itsekin pitää lomaa. Mutta kun monella työssäkäyvällä palkka juoksee myös loma-aikaan, yrittäjän täytyy varautua laskuttomaan kauteen pitkin vuotta.

Toinen hiljainen aika osuu jouluun. Ainakin puolet joulukuusta on laskettava pois, eli tienattava muulloin. Joulukuussa ei tehdä töitä, tai jos tehdään niin hyvin vähän. Paitsi jos sattuu olemaan joulupukki.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, yrittäminen, naisyrittäjät, kohtuus, asenne

Eroon kiltteydestä, kymmenen vinkkiä

Torstai 12.12.2013 - Anja Kadziolka

sekuntielamaablogi.jpgOletko lukenut kirjan Kiltti tyttö ei pääse pomoksi. 101 tapaa hävitä miehelle? (Hieman provosoiva käännös kirjan alkuperäisestä nimestä "101 unconscious mistakes women make that sabotage their careers") Se on Lois P. Frankelin kirjoittama opas siihen, miten erilaisista käyttäytymismalleista voi päästä eroon. Käyttäytymismalleista, joiden vuoksi naiset eivät etene urallaan. Se kertoo, mitä ei pidä tehdä, jos haluaa tulla otetuksi tosissaan liike-elämässä. Asioita, joita ei tule ajatelleeksi. Kirja on tarkoitettu työssäkäyville, mutta on pätevä jokaiselle, joka työskentelee liike-elämässä, myös yrittäjille. Kuten minulle.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, naisyrittäjät, yrittäminen, kiltteys, asenne, yrityselämä

Olen oikeasti downshiftaaja

Torstai 5.12.2013 - Anja Kadziolka

sekuntielamaablogi.jpgKesällä Helsingin Yrittäjänaiset järjestivät yhdistyksen tapaamisen Suomenlinnassa. Keskustelimme siitä, miten meistä tuli yrittäjiä ja miten yrittäjinä oikeastaan onkin aivan erilaisia ihmisiä. Yrittäjälle ei ole yhtä oikeaa muottia.

Oletko downshiftaaja vai voiton maksimoija?

Bisnestä tehdään, jotta tienattaisiin rahaa. Joillekin voiton maksimointi on kuitenkin päätarkoitus, johon pyritään keinolla millä hyvänsä. Toisille taas riittää oman toimeentulon ansaitseminen tekemällä sitä, mistä nauttii. Joillekin yrittäminen on keino menestyä taloudellisesti mahdollisimman pitkälle, kun toisille se on downshiftaamista työelämän oravanpyörästä. Ääripäitä löytyy, mutta myös kaikkea niiden väliltä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, yrittäminen, naisyrittäjät, motivaatio, downshiftaus

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »